Članice Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović” Nora Pavićević i Sofija Drakulović  dio su grupe mladih koja je organizovala projekat „Mladi aktivni građani“ (MAG) u koordinaciji Građanske alijanse, a uz finansijsku podršku Ministarstva sporta i mladih.

Nakon nedavno održanog online takmičenja za srednjoškolce iz Podgorice, Danilovgrada i Cetinja, u okviru kojeg su mladi imali mogućnost da prepoznaju probleme u zajednici i predlože način na koji se mogu riješiti, ekipa MAG-a organizovala je svečanu ceremoniju dodjele diploma za najaktivnije mlade iz pomenutih opština.

Ceremonija je održana 3. juna, u prostoru novog Biznis centra na Cetinju. Mladim aktivistima su se obratili ministar sporta i mladih, gospodin Janović, gradonačelnik prijestonice Cetinje, gospodin Kašćelan, kao i predsjednik Građanske alijanse, gospodin Raonić.

Dodijeljene su i posebne nagrade za najaktivnije mlade, a tom prilikom nagrađene su i dvije članice Volonterskog kluba: Teodora Senić i Lorena Ujkić. Njih dvije će boraviti na kampovima koji će se održati u Šapcu i Plužinama.

Tokom nedjelje aktivizma (6−12. maj), u online takmičenje uključilo se 75 mladih koji su prepoznali 450 problema u različitim oblastima svakodnevnog života.