U želji da učenicima devetog razreda olakšamo izbor srednje škole i pružimo adekvatne informacije, u petak, 13. maja 2022. godine, organizovano je predstavljanje Gimnazije. Direktorica Biljana Vučurović,  prisutne učenike, njihove roditelje i nastavnike, upoznala je sa istorijatom i značajem naše ustanove, te najznačajnijim segmentima rada Gimnazije i mogućnostima koje ona pruža, a  odgovarala je i na pitanja učenika kako bi im razriješila određene dileme.

U drugom dijelu predstavljanja, kroz organizovan razgovor sa profesorima i učenicima svih obrazovnih profila (opšte gimnazije i specijalističkih odjeljenja), upriličena je panel diskusija kao jedan osvrt u okviru koga smo predstavili program opšte gimnazije i specijalističkog dvojezičnog i sportskog  odjeljenja, kao i programe za matematičku i filološku gimnaziju Takođe, osvijetlili smo  rad pojedinačnih odjeljenja i odvojene segmente koji prate njihov način funkcionisanja. Naravno, ovo je bila prilika da razgovaramo i čujemo iskustva učenika o tome kako izgleda biti gimnazijalac, odnosno gimnazijalka, koje mogućnosti pruža školovanje u Gimnaziji „Slobodan Škerović”, te da se upoznamo sa brojnim vannastavnim i ostalim aktivnostima, projektima, programima razmjene i stipendijama za koje naši učenici apliciraju. 

Gosti na panel diskusijama bili su: profesor opšte gimnazije Dragoljub Pajović i učenica Jana Vukmirović I-i; profesori specijalističkih odjeljenja: dvojezičnih odjeljenja opšte gimnazije – Vladimir Popović i učenik Ilija Ivanov III-E1; sportskih odjeljenja opšte gimnazije – Ivan Terzić i učenica Jelena Vukčević III-S2; filološke gimnazije – Sanja Bogojević i učenica Natalija Zečević II-F; matematičke gimnazije – Aleksandrina Vujačić i učenik  Petar Rakočević IV-M. Panel diskusiju vodila je pedagogica Vanja Rakočević, koja je ujedno predstavila i uslove upisa i, u saradnji sa nastavnicima, specifičnosti pojedinih programa.

Na kraju prezentacije i panel diskusije, učenici, njihovi roditelji i nastavnici, iskoristili su mogućnost da u pratnji članica Volonterskog kluba obiđu Gimnaziju, odnosno kabinete, učionice, fiskulturnu salu, biblioteku, kao i ostale značajne službe i prostorije.

Ne sumnjamo da su svi posjetioci – učenici devetog razreda osnovnih škola, njihovi roditelji i nastavnici, iskoristili ovu priliku da se lično uvjere u izvanredne kapacitete naše škole, ali i upoznaju sa svim njenim specifičnostima i prednostima.