У уторак, 13. јуна, у раскошном дворишту наше школе, отворена је изложба „Дневник читања: слика прочитаног”, коју је са својим ученицама организовала професорка Маја Секуловић.

На изложби су презентовани дневници читања – десет свезака, десет „слика прочитаног”, који су резултат професоркиног дугогодишњег рада на предмету црногорски–српски, босански, хрватски језик и књижевност. 

Ријеч је о нетипичним формама дневника читања, у којима су ученице кроз различите колаже, сликање, цртање, 3Д формате, представиле књижевна дјела – књижевне јунаке, специфичне мотиве, препознатљиве сентенце, занимљивости о писцима – и дале индивидуални приказ прочитаног.

За потребе изложбе, направљен је и каталог, у којем су заступљени одабрани радови из дневника. Каталог представља новину када је ријеч о презентовању дневника широј публици, и вјерујемо да може послужити као добро наставно средство у директном раду са ученицима, како у средњим, тако и у основним школама.

Изложбу је отворила директорица Биљана Вучуровић, са жељом да ово буде један у низу школиних пројеката који ће отворити нова врата испољавању креативности ученика и професора.

За музички дио – харфу, задужена је била ученица Елена Каљевић. Ученице чији дневници су били дио изложбе су: Дуња Ђурановић, Ксенија Деспот, Мина Брајовић, Маша Илић, Ксенија Рајковић, Анђела Бубања, Ивона Поповић, Христина Живковић, Тамара Андрић и Андреа Пајовић.

Посебну захвалност дугујемо госпођи Нађи Дуковић, као и Заводу за школство, за подршку у реализацији изложбеног каталога. 

Изложба ће, на велико задовољство ученика и наставника, бити поново постављена крајем септембра.