Profesorica psihologije i članica Tima za nenasilje Mirjana Đurović održala je u četvrtak, 10. novembra, u izbornoj grupi 336 radionicu o rizicima korišćenja internet, dok je u petak, 11. novembra, realizovala dvije radionice posvećene istoj temi u izbornoj grupi 317 i odjeljenju II-E3.

Učenici su na početku radionica, kroz tehniku brainstorming, navodili prednosti i mane korišćenja interneta. Kao prednosti upotrebe interneta isticali su bezgraničnu bazu podataka, mogućnost povezivanja, pregršt sadržaja, šansu za učenje i zarađivanje novca, upoznavanje, dok su u rizike uvrstili nasilje, krađu privatnih informacija, oduzimanje vremena itd.

Tokom centralne aktivnosti, učenici su podijeljeni u grupe a zadatak im je bio da kreiraju pravila o sigurnom i odgovornom ponašanju đaka na internetu. Pošto su napravili liste od desetak pravila, predstavnici svake grupe su redom obilazili ostale, upoznavali ih sa svojim pravilima i bilježili ona koja imaju najveći broj pristalica. U okviru završne aktivnosti, učenici su napravili zajedničku listu pravila za sigurno i odgovorno ponašanje na internetu.