Ognjen Komatina (učenik 3-S2) postigao je zavidne rezultate na Evropskom juniorskom prvenstvu i na bodovnom turniru u Sarajevu.

U periodu od 24. do 26. avgusta, Talin, glavni grad Estonije, bio je domaćin Evropskog juniorskog prvenstva u tekvandou. Preko 400 mladih takmičara okupilo se kako bi se nadmetali u juniorskoj konkurenciji, donoseći sa sobom svoj entuzijazam, upornost i želju za uspjehom.

Jedan od zapaženih učesnika ovog prvenstva bio je mladi Ognjen Komatina, član Taekwondo kluba „Olimp“ iz Podgorice, koji je hrabro stupio na tatami u muškoj konkurenciji do 68 kg. Ognjen je predstavljao svoju zemlju kao član reprezentacije. Prvi izazov s kojim se suočio bio je protivnik iz Hrvatske. Ognjen je pokazao svoju posvećenost i vještine, što mu je donijelo prvu pobjedu na prvenstvu. Njegov sljedeći suparnik dolazio je sa Kosova, i to kao četvrtoplasirani na svjetskoj rang listi. Bez obzira na izazovnu situaciju, Ognjen je uspio da savlada ovog protivnika, još jednom demonstrirajući svoju izvanrednu tehniku i borbeni duh.

U teškoj borbi za medalju protiv protivnika iz Španije Ognjen je dao svoj maksimum, ali na kraju se morao zadovoljiti petim mjestom, u jakoj konkurenciji u kojoj je svaka sekunda i svaki pokret bili od suštinskog značaja.

Ognjen je trenutno u drugoj godini juniorske kategorije i ovo prvenstvo mu je pružilo dragocjeno iskustvo i motivaciju za buduće izazove. Njegova predanost sportu i želja da napreduje jasno su vidljivi, a njegov trener Balša Radunović izjavljuje: „Ognjen je pokazao ne samo tehničku vještinu već i emocionalnu zrelost na ovom prvenstvu. Njegova budućnost je svijetla, pa se radujemo zajedničkom putovanju ka još većim uspjesima.”

Prethodnog vikenda (2. avgusta) Ognjen je nastupio na bodovnom G1/E1 turniru u Sarajevu, gdje je osvojio srebrnu medalju, skupivši značajne bodove za svjetsku rang-listu.