У сриједу, 5. јуна, у библиотеци наше школе, одржан је огледни час на тему љубави кроз Пушкинова дјела који су припремили професорица руског језика Андреа Медин и професор Ц-СБХ језика и књижевности мр Марко Спаић.

Овај час свједочио је чињеници да зуб времена на нагриза вриједности стваралаштва овог књижевног доајена, чак ни 225 година након његовог упокојења. Ученици су упознали присутне с биографијом писца и својим сјајним рециталима оживјели његове најпознатије редове посвећене женама које су обиљежиле његов живот. Посебној атмосфери на часу допринијели су и звуци клавира, као музичка подлога сваког рецитала. Учествовали су: Мина Бошковић (23), Миљана Станковић (3-О), Хајдана Прелевић (3-О), Мања Чалија (3-Л), Серкизик Витали (12), Анастасија Митровић (3-Ј), Емилија Поповић (3-Х), Катарина Петровић (3-Л), Матија Шеваљевић (3-Н).

Часу си присуствовали: директорица Биљана Вучуровић, замјеница директорице Јелена Дакић, представници ПП службе Гордана Арсовић и Бојана Терзић, колегинице из Актива руског језика Катарина Ровчанин и Маја Милошевић, као и колегиница Александра Ражнатовић. Библиотека је била тијесна за све ученике који су жељели да присуствују часу.