U svečanoj sali Gimnazije „Slobodan Škerovic″, 2. 12. 2019. godine, održan je ogledni čas kod profesorice Marije Kovačević i profesora Marka Rajkovića u izbornim grupama 418 (Sociologija kulture) i 128 (Zdravi stilovi života) na temu „Narodne igre i muzičko stvaralaštvo Crne Gore″, kao rezultat saradnje između Gimnazije „Slobodan Škerović″ i AKUD „Mirko Srzentić″.

Kroz igru, muziku i pokret dočarali su duh i tradiciju crnogorske kulture i prisutne vratili u neke davne dane naše ponosne i bogate istorije i kulturne baštine. Kroz pjesmu i igru mladi naraštaji učili su se tome ko smo i šta smo i kojim moralnim i etičkim vrijednostima težiti, kao i kako slaviti život u svim njegovim oblicima. Profesor Marko Rajković  govorio je o tome koliko je bavljenje folklorom djelotvorno za naš psihofizički razvoj i da je najsveobuhvatniji vid zdrave rekreacije. Naši učenici, zajedno sa svojim profesorima i prijateljima iz AKUD „Mirko Srzentić″, pokazali su da njeguju i prepoznaju značaj narodne umjetnosti i muzičkog stvaralaštva Crne Gore, pjevajući i igrajući najkarakterističnije igre iz Stare Crne Gore, kao što su: Zetsko kolo, Crmnički oro i igra u dvoje.

Času su prisustvovale: direktorica Zoja Bojanić-Lalović, pedagogica Gordana Arsović, profesorice Vesna Kovačević, Mirjana Đurović i Marijana Laković.