U subotu, 1. juna, u Omladinskom klubu Gimnazije održane su radionice na temu prevazilaženje diskriminacije i predrasuda, kao i prihvatanje različitosti.

Radionice su održane s ciljem podizanja svijesti mladih o bitnosti inkluzije i inkluzivnog obrazovanja, kao i promovisanja prava djece i mladih s invaliditetom. U toku rada, gimnazijalci su imali mogućnost da promišljaju šta se može preduzeti na nivou naše škole i opštine, te su davali predloge ideja za kampanju koja promoviše prava lica s invaliditetom bez diskriminacije. Kako bi ove ideje koje su učesnici radionica osmislili bile mladima u zajednici plasirane na prijemčljiv način, za realizaciju njihovih ideja korišćeni su online alati u vidu različitih platformi i, naravno, mladima vrlo aktuelne, mogućnosti koje se nude preko društvenih mreža. 

Radionice su realizovane kao sastavni dio projekta „Monitoring i promovisanje prava djece i mladih s invaliditetom bez diskriminacije“, koji NVU „Djeca Crne Gore“ realizuje u šest gradova u Crnoj Gori. Na radionicama su učestvovali članovi Volonterskog kluba Gimnazije, a osmislila ih je i vodila pedagogica Vanja Rakočević.