Krajem protekle sedmice, 17. i 18. januara 2019. godine, u organizaciji Studentskog biznis centra, na UDG-u je održana prva Konferencija za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori.

Prvog dana, 45 delegiranih nastavnika imali su priliku da, poslije uvodne riječi domaćina prof. dr Veselina Vukotića, prisustvuju panel diskusiji na temu: ,,Uloge i aktivnosti institucija odgovornih u kreiranju obrazovnog programa i aktivnosti u srednjim školama, s posebnim akcentom na preduzetništvo i inovacije“. Nastavnici su dobili značajne informacije od panelista: prof. dr Miomira Anđića iz Ministarstva prosvjete, mr Đurđine Bulatović ispred Ministarstva nauka, mr Nikole Vulića iz UNICEF-a, gospodina Duška Rajkovića iz Centra za stručno obrazovanje, mr Sandre Tinaj s Univerziteta Donja Gorica, kao i Marka Nišavića sa PMB studija Univerziteta Donja Gorica.

Nastavnici su zatim uključeni u teambuilding aktivnosti sa zadatkom da do narednog radnog dana osmisle profil maturanta koji je spreman za akademske izazove i tržište rada, ali i mjere podsticanja srednjoškolaca na lično i profesionalno usavršavanje.

Drugi radni dan počeo je takođe panel diskusijom na temu: „Nastava – nekad i sad, uticaji modernog društva na razvoj ličnosti, tradicionalna nastava“. Zanimljiv razgovor s nastavnicima vodili su prof. dr Srđa Popović, direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, Zoja Bojanić-Lalović, direktorica JU Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Darko Radičanin, direktor Junor Achievment Serbia.

Moderator konferencije bio je Balša Lompar.

Nakon diskusije, timovi nastavnika prezentovali su profile savremenog maturanta, poslije čega su predstavnici Studenskog biznis centra zakazali novo okupljanje u januaru 2020. godine.

 Iz Gimnazije „Slobodan Škerović“ Konferenciji su prisustvovali prof. matematike Miomir Brajović i pomoćnica direktorice Biljana Đurišić.