Peta regionalna konferencija „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“ održana je u Beogradu od 21. do 23. septembra 2019. godine. Povodom obilježavanja jubileja 40 godina Studijske grupe za andragogiju, 21. septembra organizovana je svečana akademija na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Na početku konferencije prikazane su „Regionalne vijesti“, gdje su zemlje učesnice konferencije predstavile aktivnosti na polju obrazovanja odraslih posredstvom video klipa.
U drugom dijelu konferencije predstavljeni su Primjeri izvrsnosti organizacija za obrazovanje odraslih iz svih zemalja regiona putem prezentacija. Nakon toga kroz diskusiju, argumentovani su razlozi zbog kojih se smatraju primjerom izvrsnosti u obrazovanju odraslih, kao i način na koji je izvrsnost ostvarena. Kao primjer izvrsnosti u obrazovanju odraslih u Crnoj Gori Nataša Pavličić je predstavila Multidisciplinarni obrazovni centar „Pamark“ iz Podgorice.
Nakon toga učesnici konferencije su učestvovali u grupnom radu na temu Izvrsnost i regionalna saradnja, gdje su izlistani problemi i prednosti, kao i mehanizmi za njihovo prevazilaženje.
Drugog dana je za učesnike konferencije organizovana stručna posjeta Poljoprivrednoj školi „Sonja Marinković“ u Požarevcu – prezentacija Centra za kontinuirano obrazovanje odraslih kao primjera izvrsnosti organizacije za obrazovanje odraslih iz Srbije.
Delegacija Crne Gore je bila u sljedećem sastavu: Ljiljana Garić, Gordana Bošković i Nerisa Redžematović, JU Centar za stručno obrazovanje, Sanel Canović, Ministarstvo prosvjete, Jovana Bušković, JU Gimnazija “Slobodan Škerović“, Nataša Pavličić, Multidisciplinarni obrazovni centar „Pamark“ iz Podgorice i Vukosava Peković, Centar za obrazovanje i trening „Zopt”.