Seminar „Obuka nastavnika za organizaciju volonterskih programa i sadržaja u osnovnoj i srednjoj školi“ održan je u ponedjeljak i utorak, 15-16. maja, u prostorijama Omladinskog kluba Gimnazije Slobodan Škerović“. Obuku je pohađalo 22 nastavnika i stručna saradnika iz četiri osnovne i osam srednjih škola iz Podgrice, Tuzi, Cetinja i Danilovgrada. Voditeljka seminara bila je Vanja Rakočević, koautorka programa stručnog usavršavanja i koordinatorka Volonterskog kluba Gimnazije.

Obuka je organizovana u okviru projekta „Osnaživanje volonterski vođenih omladinskih klubova", koji realizuju Volonterski klub Gimnazije „Slobodan Škerović“ i NVO „Djeca Crne Gore", a koji je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.  Projekat teži kreiranju okruženja u okviru škola koje će omogućiti podsticanje mladih na volonterske aktivnosti i aktivnosti u omladinskim klubovima kroz osposobljavanje učenika i nastavnika za osmišljavanje, realizaciju i pružanje podrške omladinskim programima i sadržajima u školi.

Osim obuke za nastavno osoblje, u sklopu projekta organizovane su i obuke za učenike. Projektom će se takođe uspostaviti platforma omladinskih i volonterskih klubova koji djeluju u Crnoj Gori, ali i pripremiti Priručnik, koji će sadržati bitne informacije o načinu organizovanja volonterskih i omladinskih klubova u Crnoj Gori.