Još jedna u nizu radionica „Od prave linije do umjetnosti“ organizovana je, 27. februara, u Američkom uglu.

Učestvujući u organizaciji i kao instruktorke, gimnazijalke Dunja Sekulović, Varja Đonović, Lara Drašković, Mina Raonić i Tea Pješčić, članice Matematičke sekcije i Volonterskog kluba Gimnazije, obučavale su osnovce (od 5. do 9. razreda) koji pohađaju programe Američkog ugla.

Tokom radionice učenici su na zabavan način upoznali poznate matematičke krive crtajući ih povlačenjem isključivo pravih linija i pritom dobijali zanimljive crteže. Naučili su i da je, primjenom jednostavnih pravila i strpljivim radom, lako doći do nečega što na prvi pogled izgleda komplikovano.

Spoj matematike i umjetnosti vidjeli su i kroz fantastične slike tablice množenja s višecifrenim brojevima, koje im je gimnazijalka Natalija Vujošević pokazala tokom uvodnog predavanja. Crtanje i vez matematičkim pravilima, s volonterima, kao i stvaranje umjetničkih mandala s Natalijom, toliko je okupiralo učenike da su i nakon radionice ostali da rade tražeći nove šeme. Radionicu je osmislila i vodila profesorica matematike Mirjana Pješčić, a jedna od učesnica bila je i pedagogica Vanja Rakočević.