Učenici Gimnazije obilježili su 8. mart, Međunarodni dan žena, kroz integrisanu nastavu.

U uvodnom dijelu časa učenica Sofija Milaković govorila je stihove pjesme „Usne”, Miroslava Mike Antića. Učenica Lana Lješković napravila je paralelu između položaja žena u periodu antike, Vizantije, srednjeg vijeka, industrijske revolucije i njenog mjesta u društvu danas. O Mariji Kiri, poznatoj francuskoj fizičarki i hemičarki, dvostrukoj dobitnici Nobelove nagrade, govorila je učenica Đina Šišević. Gostujući predavač dr Sabina Ćatić objasnila je prisutnim đacima koji su najčešći problemi reproduktivnog zdravlja i uputila na važne preporuke u vezi sa tim kako ga sačuvati. Svoje umjetničke radove „Priča o mojoj baki” i „Put jedne žene ka uspjehu”, koji imaju posebnu simboliku, predstavila je učenica Dunja Đuranović. Diskusiju o feminističkoj etici vodili su članovi Filozofske sekcije. Posebno iznenađenje pripremile su učenice Ena Kujović, Mina Brajović i Milena Piper koje su napravile i podijelile prisutnima cvjetove i srca sa snažnim porukama posvećenim ženama.

U završnom dijelu časa oduševljenje svih prisutnih izazvala je učenica Anđela Ćuković sviranjem Mocartove sonate na klaviru. Izvođenje sonate pratila je projekcija video-zapis koji su napravile učenice Mina Brajović i Ena Kujović. Učenice su u videu prikazale odgovore koje su dale naše gimnazijalke o tome šta najviše vole kod sebe, šta je to što ih čini ponosnim, te koja ih je žena inspirisala tokom života.

Program je vodila učenica Sara Raković, a podršku u radu pružile su profesorice Sandra Kosović, Jasmina Bošković, Jasminka Milošević, Nela Dubak i Ljiljana Jovićević. Času su prisustvovale profesorice Dragana Ilić, Sanja Marković, Bojana Korać, pomoćnica direktorice Ana Aranitović i pedagogica Milica Bešović Ljumović.