Povodom Dana sigurnog interneta, koji je obilježan u više od 130 država svijeta, u našoj školi su 5. februara organizovane različite aktivnosti.

Profesorice Marija Kovačević i Aleksandrina Vujačić realizovale su časove na kojima su  učenici razgovarali o sigurnom i odgovornom korišćenja interneta, ali i o nasilju na internetu. Pedagogice Gordana Arsović i Vanja Rakočević, uz podršku volonterki Varje Vukčević, Ane Slavić i Bojane Joksimović, održale su radionice za učenike trećeg i prvog razreda na kojima su učenici imali mogućnost da prepoznaju prednosti i rizike korišćenja interneta, ali i potencijalne posljedice sopstvenog ponašanja na internetu. Profesorica Milena Pajović je na času OIP Debata učenicma dala priliku da pripreme argumente na temu „Lični podaci na internetu treba da budu zaštićeni“. 

Članovi Volonterskog kluba Gimnazije, u okviru „Žive biblioteke“, saslušali su iskustva učenika koji su doživjeli nasilje putem interneta, a zatim razgovarali o tome kako mladi mogu pomoći da se kreira bolji internet. Istaknuto je da je neophodno poštovati ostale korisnike interneta, reagovati na negativno tako da budu „korisni promatrači“, a posebno da budu oni koji će dati podršku svojim vršnjacima koji se suočavaju s nasiljem na internetu. „Živu biblioteku” i diskusiju vodila je pedagogica Vanja Rakočević.

Profesorica Ivana Vujović i Klub ljubitelja filma organizovali su projekciju dokumentarnog filma „Frontline – Growing up online“, koji istražuje prvu generaciju koja je odrasla uz pristup internetu. U filmu su imali mogućnost da vide stvarnost i rizike tinejdžerskog onlajn života.