U okviru obilježavanja Dana Kanade u Podgorici i 16 dana ženskog aktivizma, Gimnazija „Slobodan Škerović” ugostila je Nj. E. Kati Čaba, ambasadorku Kanade akreditovanu za Crnu Goru, Olgicu Marinković, ataše za kulturu pri Ambasadi Kanade i Kristinu Bojanović, koordinatorku  NVO „Ženska soba”, organizatorku ovog predavanja, u saradnji s Ambasadom Kanade i Gimnazijom „Slobodan Škerović”.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović kratko je predstavila Gimnaziju “Slobodan Škerović”.

Ambasadorka Kati Čaba održala je prezentaciju na temu „Različitost i prednosti multikulturalne Kanade”. Učenice si slušale informacije o Kanadi, njenom nastanku, provincijama i teritorijama, obrazovnom sistemu, bilingvalnosti, prednostima i razvitku multikulturalizma u Kanadi, značaju osnaživanja uloge žene u društvu, inicijativi 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, značaju osnaživanja aktivizma među mladima, volonterizmu i mogućnostima za sticanje radnog iskustva tokom školovanja.

Poslije prezentacije, u svečanoj Sali odigrana je predstava Petra Pejakovića „Ljubav i nasilje”, u izvođenju Dramskog studija „Prazni prostor”.