Ученици Гимназије обиљежили су Међународни дан планете Земље, у понедјељак 22. априла. Водитељка програма Теодора Станишић (4-Д) започела je мултидисциплинарну презентацију видео-записом о климатским промјенама.

Приказан је интервју с ученицима првог и четвртог разреда „Прича из нашег дворишта на тему Климатске промјене“, који су радиле ученице Ена Кујовић и Теодора Станишић (4-Д).

Ученици Огњен Бурић и Ена Кујовић (4-Д) говорили су о климатским промјенама и узроцима њиховог настанка, ефекту стаклене баште, киселим кишама, коришћењу обновљивих извора енергије, начинима промовисања културе и здравих стилова живота у циљу смањења количине отпадних вода и издувних гасова. Како нуклеарно гориво утиче на нашу планету, о нуклеарној фисији, нуклеарној енергији, чернобиљској картастрофи и нуклеарном оружју, говорио је ученик Махаило Бабић (2-Е2). Кроз различите графиконе, слике и анимације ученици Василије Перовић и Ђорђе Раонић (1-Т) објаснили су поларне области, њихов биљни и животињски свијет, као и утицај глобалног загријавања. Експерименте „Растварање полистирена, пластике која се у микро и нано стању може наћи у храни, води и ваздуху“ и „Добијање водоника електролиозом“, при чему настаје „зелени“ водоник, извели су ученици Маша Џудовић и Алекса Правиловић из одјељења 3-Е1. Ученици су подијелили декоративне поруке присутнима, на разним језицима, те су на тај начин честитали Дан планете Земље. Током трајања свих активности, ученица Јована Димитријевић (2-Е1) радила је умјетнички рад, а након завршетка казала је да је својим радом жељела да пошаље поруку како малим микроакцијама сваки појединац може допринијети очувању планете Земље. На самом крају, ученице Нађа Радојевић (1-Е1), Инес Тичић (1-Т) и Вања Јововић (2-Р) извеле су кореографију, уз музику из различитих земаља свијета и изазвале одушевљење присутих. Током рада ученицима су подршку пружиле професорица географије Сања Марковић, професорица хемије Ивана Вујошевић и професорица биологије Љиљана Јовићевић. Огледном часу присуствовале су колегинице Аница Меденица, Милена Ракочевић, Викторија Белада, Тања Бојић, Јасмина Бошковић и директорица Биљана Вучуровић, замјеница директорице Јелена Дакић и педагогица Бранка Гојачанин.