У понедјељак, 24. априла, на огледном часу којим су руководили Сања Марковић, професорица географије, Драгољуб Пајовић, професор црногорског-српског, босанског, хрватског језика и књижевности и Влајко Николић, професор физике, обиљежен је Дан планете Земље кроз лик и дјело Николе Тесле.

У уводном дијелу часа ученик Лука Бошковић, након што је пожелио добродошлицу присутнима, најавио је ученицу Софију Глобаревић која је отворила тему рецитацијом стихова Ј. Ј. Змаја који су посвећени Николи Тесли. Након тога гимназијалци Лука Бошковић, Максим Караџић и Катја Пејовић,  уз кориштење ППТ презентације, рекли су нешто више о животу и најзначајнијим открићима и изумима овог великана, те детаљније објаснили неке од њих. Павле Мрдак, Ђина Вукашиновић и Милена Станишић демонстрирали су рад Теслине кугле и без жица упалили неонску штедну сијалицу, што су касније могли да испробају и сви присутни. О еколошкој и енергетској одрживости у Црној Гори говорили су нам више Марко Кузмановић и Лазар Позојевић док је Магдалена Рубежић причала о духовности Николе Тесле.

Часу су присуствовали и Ана Аранитовић, замјеница директорице и Марија Гошовић психологица, бројни професори и ученици одјељења II-I.