U četvrtak, 26. septembra u 13 sati, u biblioteci Gimnazije "Slobodan Škerović" Zita Kassai, predstavnica univerziteta Njujork, sjedište u Abu Dabiju, i Anica Vujnović, savjetnica mreže EducationUSA za visoko američko obrazovanje za Crnu Goru razgovaraće sa zainteresovanim učenicima o mogućnostima koje za upis i stipendiranje nudi ova obrazovna ustanova. U fokusu će biti i potrebni testovi, procedure i iskustva koja su u prethodnom periodu imali crnogorski studenti, kao i podrška koja je na raspolaganju za sve učenike.
Prisustvo zainteresovanih učenika je potrebno najaviti u PP službi škole do četvrtka, 26. septembra do 10h.
NYU Abu Dhabi je prestižni međunarodni univerzitet koji kombinuje najbolje aspekte američkog liberalnog obrazovanja sa globalnom perspektivom. Smješten u Abu Dabiju, ovaj kampus nudi izvanredne akademske programe i resurse, omogućavajući studentima da studiraju u dinamičnom multikulturalnom okruženju. Kroz izvrsne stipendije i raznovrsne prilike za istraživanje, NYU Abu Dhabi privlači talentovane studente iz cijelog svijeta.
EducationUSA je globalna mreža više od 400 obrazovnih savjetodavnih centara podržanih od strane Biroa za obrazovanje i kulturu Stejt dipartmenta. Obrazovni savjetodavni centri mreže EducationUSA aktivno promovišu visoko obrazovanje u SAD dajući tačne, nepristrasne, sveobuhvatne i pravovremene informacije o visokoškolskim ustanovama u Sjedinjenim Državama i pružajući savjete kvalifikovanim učenicima i studentima kako da na najbolji način iskoriste te mogućnosti. Sve usluge su potpuno besplatne. U Crnoj Gori, EducationUSA centar integralni je dio Američkog ugla u Podgorici.