Povodom sto sedamdeset godina od smrti Petra II Petrovića Njegoša, u Gimnaziji je realizovan program – „Njegoševa iskra besamrtna (čitanje Njegoša)“ koji su osmislili profesori književnosti Maja Sekulović i Radoman Čečović.

Prvi dio programa obilježilo je predavanje prof. dr Sonje Tomović-Šundić, koja je govorila o filosofskim stavovima vladike Danila i igumana Stefana, susretu kultura s osvrtom na Draška u Mlecima, kao i o Njegoševom poimanju žene u „Gorskom vijencu“, ali i u pjesmi „Noć skuplja vijeka“. Njeno predavanje zaključeno je čitanjem njenih stihova posvećenih Njegošu od strane naše nekadašnje učenice Sofije Kirsanov.

U drugom dijelu programa publika je slušala izvođenje stihova pjesme „Noć skuplja vijeka“ na našem, ali i na šest svjetskih jezika, koje su sa svojim mentorima pripremili učenici opšte i filološke gimnazije, i to: na ruskom – Nikolaj Kaluđerović (mentorka Maja Ivanović), francuskom – Nađa Lalović (mentorka Žana Bojanić), njemačkom – Vjera Bulatović (mentorka Iva Pesocki), engleskom – Đina Šišević (mentorka Tanja Bojić), španskom – Ena Begović (mentorka Tijana Kostić) i italijanskom (mentorka Sanja Bogojević). Na prologu i epilogu večeri učenik Petar Vlahović govorio je stihove iz „Luče mikrokozma“ i „Gorskog vijenca“. Veče je otvorila v.d. direktorice Biljana Vučurović. Dizajn i ilustraciju plakata i afiše osmislile su učenice Dunja Đuranović (III-i) i Maša Ilić (III-f).