Šef Odjeljenja za medije, kulturu i obrazovanje Ambasade SAD gospodin Stephen Dreikorn i njegova saradnica gospođa Jelena Vojnić posjetili su 28. avgusta našu školu zajedno sa Sarah Dames, novom Fulbright ETA stipendistkinjom. Sastanku su prisustvovale direktorica Biljana Vučurović, pomoćnica direktorice Jelena Dakić, profesorica matematike Kristina Radović i psihološkinja Tamara Tanjević. 

 

Direktorica Vučurović srdačno je dočekala prisutne i izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Fulbright programom. Sarah, koja će tokom školske godine pružati podršku nastavi matematike na engleskom jeziku, upoznala se sa profesoricom mentorkom s kojom će direktno sarađivati. Svi prisutni su se složili da je prošlogodišnja saradnja sa stipendistom Aidanom bila veoma uspješna i izrazili su nadu da će Sarah jednako uspješno integrisati svoje znanje i iskustvo u rad sa učenicima.

 

Stephen Dreikorn je prvi put posjetio našu školu i tom prilikom se zahvalio na dosadašnjoj saradnji. Takođe je izrazio spremnost Ambasade SAD da i dalje podržava ovakve i slične projekte. 

 

Direktorica Vučurović ukratko je predstavila dio aktivnosti naše škole i budućih projekata, posebno istakavši saradnju sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, ostalim institucijama sistema, kao i lokalnom zajednicom. Takođe je naglasila značaj naše ustanove, kako u istorijskom smislu, tako i u obrazovnom, s obzirom na to da okuplja najbolje učenike iz cijele Crne Gore.