Novak Joksimović, bivši učenik Gimnazije „Slobodan Škerović”, a sada student Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dobitnik je nagrade iz Fonda akademika prof. Đorđa Lazarevića za najbolji master rad iz betonskih konstrukcija odbranjen u školskoj 2021/2022. godini.

O dostignuću nekadašnjeg gimnazijalca, školu je izvijestio dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović. U dostavljenom pismu, Kuzmanović ističe da su za Joksimovićev uspjeh, pored marljivog rada i truda koje je kao student pokazao, od velikog značaja bila i temeljna znanja stečena u Gimnaziji. Ključnu ulogu u tome, kako se navodi, imali su naši profesori koji su velikom posvećenošću uspjeli da obrazuju i vaspitaju đake koji na tom fakultetu postižu izuzetne rezultate. Profesor Kuzmanović zaključuje da sa radošću iščekuju novu generaciju đaka Podgoričke gimnazije, te se nada da će mnogi od njih svoje profesionalno usmjerenje potražiti u klupama Građevinskog fakulteta.

Gimnazija čestita Novaku Joksimoviću na osvojenoj nagradi uz ogromnu zahvalnost što svojim znanjem i obrazovanjem reprezentuje prepoznatljivu prosvjetnu tradiciju naše škole.