U velikoj sali Ministarstva prosvjete obilježen je početak projekta „Dan umjetničkog obrazovanja”.

Projektom, koji realizuju Kraljevsko pozorište Zetski dom i Ministarstvo prosvjete, u saradnji s Narodnim muzejom i Ministarstvom kulture, predviđeno je da učenici iz 10 crnogorskih škola u pet opština – Cetinje, Podgorica, Danilovgrad, Bar i Berane, tokom ovog polugodišta imaju organizovane besplatne posjete Zetskom domu na Cetinju, u kojem će se za njih igrati predstave, kao i Narodnom muzeju na Cetinju.

O značaju ovog projekta, čiji je cilj vraćanje mladih generacija pozorištu, govorili su: dr Damir Šehović, ministar prosvjete Crne Gore; Lidija Dedović, umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom; Zoja Bojanić – Lalović, direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“, kao predstavnica škola koje učestvuju u projektu; Petar Pejaković, mentor Studija Kraljevskog pozorišta i autor jedne od predstava kojs će biti izvedena za učenike.

U projektu učestvuju učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola, koji će gledati predstavu „Kapital - djeca“,  i učenici prvog razreda gimnazija, koji će gledati predstavu „Dokle pogled seže“.