U petak, 18. decembra, Učenički parlament Gimnazije „Slobodan Škerović“ organizovao je međuopštinsku konferenciju na temu „Iskustva u sprovođenju online nastave iz ugla učenika“.

Pored predstavnika naše škole, konferenciji su prisustvovali predstavnici učeničkih parlamenata gimnazija iz Danilovgrada, Bara, Kolašina, Cetinja, Bijelog Polja, Nikšića, Tivta i Pljevalja. Moderatorke konferencije bile su predsjednica Učeničkog parlamenta Gimnazije „Slobodan Škerović“ Bojana Žižić i koordinatorka istog psihološkinja Marija Gošović.

Konferenciju je otvorila direktorica škole domaćina Zoja Bojanić-Lalović, koja je pozdravila sve učesnike i zahvalila na učešću. Direktorica je svesrdno podržala ideju organizacije ovakve konferencije svjesna značaja i uloge učenika u društvu. Prema njenim riječima, svaka škola treba da njeguje viziju o učenicima kao neizostavnom činiocu u procesu donošenja odluka. Posebno je istakla da glas učenika treba i mora da se čuje i da samo u tom slučaju možemo biti uvjereni da smo kao pedagoški poslenici na pravom putu.

O važnim pedagoškim pitanjima i ocjenjivanju govorila je i pedagogica Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića mr Marica Ognjenović.

Konferencija je bila dobra prilika da učenici međusobno razmijene iskustva o ovom osjetljivom trenutku u kojem smo se svi našli, o specifičnom načinu školovanja u vrijeme pandemije, o organizaciji online nastave, izostajanju, ocjenjivanju i online školovanju uopšte. Jasnim i zrelim stavovima učenici su poslali značajnu poruku nastavnicima, roditeljima i cjelokupnoj javnosti o važnosti glasa učenika i njihovog mišljenja o temama koje se njih direktno tiču.