U okviru pilot projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve u Crnoj Gori“, u kome učestvuje četrdeset škola, firma „Elmat” iz Budve, koja posluje u sektoru tehničke zaštite i distribucije IT opreme, našoj školi je isporučila video-konferencijsku opremu.

Ovu donaciju obezbijedila je Programska kancelarija Savjeta Evrope koja u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta realizuje značajne projekte u našoj zemlji.

Projektom je, u svakoj od pilot škola koje učestvuju u njemu, podržano organizovanje takozvanih digitalnih demokratskih učionica u svrhu obuke, edukacije, sastanaka i povezivanja sa drugim školama iz regiona i Evrope. Pored nastavnika, učenika i zaposlenih u školi, opremom se u školskom prostoru mogu koristiti i predstavnici lokalne zajednice, kao što su udruženja roditelja, organizacije civilnog društva i drugi, sa ciljem jačanja sveobuhvatnog pristupa školi. Takođe, cilj projekta je i jačanje demokratskih kompetencija kroz razmjenu iskustava sa drugim školama i njhovim lokalnim zajednicama.

Pomenuti projekat samo je nastavak podrške Programske kancelarije Savjeta Evrope u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, obrazovnim institucijama u Crnoj Gori, koja se i ranije realizovala kroz projekte „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju” i „Podsticanje demokratske kulture u školama” u okviru prve faze programa „Horizontal Facility”.