Nastavlja se s realizacijom javnih časova ‒ tokom ove sedmice održano ih je pet.

Profesorica ruskog jezika Andrea Medin održala je online čas „Kultura Rusa kroz tradiciju i ritual“ s učenicima drugog razreda. Učenici su se bliže upoznali s kulturom ispijanja čaja kod Rusa, što je viševjekovna tradicija. Prezentaciju je upotpunio i kratak video-zapis o načinu spremanja čaja u samovaru, tradicionalnom ruskom čajniku. U drugom dijelu časa razgovarali su o Masljenici, jednim od najveselijih ruskih praznika kojim se ispraća zima, a nagovještava dolazak proljeća.

Marija Kopitović, profesorica italijanskog jezika, pripremila je učenicima II-J odjeljenja interaktivna online vježbanja kroz koja su obnovili vokabular vezan za odjeću, ali i razgovarali o italijanskoj modi i njenoj istoriji. Za kraj časa emitovan je jedan od rezultata učeničkih radova: video-materijal u okviru koga su pokušali da odgovore na pitanje „Da li odijelo (ne)čini čovjeka?“.

Profesor CSBH jezika i književnosti Radoman Čečović, realizujući čas u školskoj biblioteci, ukazao je na značaj čitalačke strategije, ali i podijelio svoja iskustva u formiranju iste, odnosno o svom čitalačkom identitetu. Postavljajući ključna pitanja motivisao je učenike da kreiraju svoju strategiju: Kako ulazim u tekst? Na šta usmjeravam čitalačku pažnju? Kako čitam (odnosno tumačim) pjesmu? Kakvu ulogu ima autor, slika, zvuk, „sjenka“  pjesme, u mom procesu čitanja? Zaključak je da je čitalačka strategija deskripcija identiteta čitaoca.

Javni čas iz hemije, u organizaciji profesorica Jasmine Bošković i Dragane Ilić, pružio nam je mogućnost da čujemo sjajne rezultate projektne nastave. Projekatni zadatak  na temu „Zagađenje Skadarskog jezera AZOT ‒ nutrijent i polutant” realizovale su i predstavile učenice: Sofija Đurović, Nastasja Gluščević i Staša Bošković (II-K) i učenici: Petar Tabaš, Matija Đukić i Aneta Ilinčić (II-N).

Tokom časa razmatrani su uzroci, manifestacija i posljedice zagađenja Skadarskog jezera azotom.

Kao svojevrstan završetak projekta uveden je kviz u kojem je učestvovao kompletan auditorijum.

Na kraju sedmice, profesori fizike Vladimir Popović i Nikola Bućković organizovali su online pripremu za Maturski ispit. Zajedno s učenicima Lukom Petićim, Markom Medenicom, Novakom Jevrićem, Slavenom Dobrkovićem, Rajnom Mirković, Jelenom Jovanović, Andijom Mitrovićem i Aleksom Obradovićem pripremili su primjere zadataka (teorijski i računski dio) prve i druge kategorije, kako bi upoznali učenike sa zadacima koji ih očekuju na Maturskom isputu. Čas je bio sjajna prilika da s prisutnim nastavnicima fizike, uključujući i Suzanu Vujošević, Milisava Šćepanovića i savjetnika za fiziku u Zavodu za školstvo Danila Boškovića, učenici prodiskutuju zadatke i obrate pažnju na njihove specifičnosti, posebno načine rješavanja računskih problema u fizici. 

Časovima su prisustvovali brojni roditelji, učenici ostalih odjeljenja, kolege i koleginice, kao i predstavnice Pedagoško-psihološke službe Marija Gošović, Gordana Arsović i Vanja Rakočević.