Na osnovu člana 36 st.2 Zakona o državnoj imovini („Službeni list Crne Gore“, br. 21/09 i 40/11), člana 3 st.5 i čl. 29, 30, 31 i 35 Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Službeni list Crne Gore“, br.44/10), Zaključka Vlade Crne Gore br. 08-604/24-3225/2 od 27.06. 2024. godine i Odluke Školskog odbora br. 2734/3 od 31.07.2024. godine, JU Gimnazija „Slobodan Škerović“-Podgorica objavljuje

 

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za davanje u zakup školske nepokretnosti - dvorišta

 

I ZAKUPODAVAC

 

JU Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ulica Vaka Đurovića broj 26, Podgorica

 

II PREDMET JAVNOG POZIVA

 

Predmet javnog poziva je davanje u zakup nepokretnosti (školskog dvorišta – otvoreni i zatvoreni sportski tereni) koje se nalaze na katastarskim parcelama broj 2237, 2238 i 2240 KO Podgorica II, koje su upisane u Listu nepokretnosti broj 589 i to:

 

  1. zatvoreni sportski teren za fudbal (balon sala), površine 1.040,95 m², za sportsko-rekreativne svrhe, minimalna cijena zakupa iznosi od 590,00 eura na mjesečnom nivou, u terminima od 07-24 h svakog dana;
  2. zatvoreni sportski teren za košarku (balon sala), površine 656,12 m², za sportsko-rekreativne svrhe, minimalna cijena zakupa iznosi od 590,00 eura na mjesečnom nivou, u terminima od 07-24 h svakog dana;
  3. 3. zatvoreni sportski teren za tenis (balon sala), površine 648,93 m², za sportsko-rekreativne svrhe, minimalna cijena zakupa iznosi od 440,00 eura na mjesečnom nivou, u terminima od 07-24 h svakog dana;
  4. zatvoreni sportski teren za tenis (balon sala), površine 655,83 m², za sportsko-rekreativne svrhe, minimalna cijena zakupa iznosi od 440,00 eura na mjesečnom nivou, u terminima od 07-24 h svakog dana;
  5. otvoreni sportski teren za tenis, površine 683,40 m², za sportsko-rekreativne svrhe, minimalna cijena zakupa iznosi od 300,00 eura na mjesečnom nivou, u terminima od 07-24 h svakog dana.

 

Za navedene nepokretnosti koje se nalaze na gore navedenim katastarskim parcelama upisana je Crna Gora sa pravom svojine 1/1, JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ sa pravom upravljanja 1/1 i Vlada Crne Gore sa pravom raspolaganja 1/1.

 

III ROK ZAKUPA

 

Školska nepokretnost, čije davanje u zakup je predmet Javnog poziva, izdaje se u zakup u viđenom stanju, na period od 2 (dvije) godine, sa mogućnošću aneksiranja istog, a najduže do 5 (pet) godina.

 

 

 

IV USLOVI ZAKUPA

 

Sportski tereni koji su predmet zakupa se mogu koristiti isključivo za sportsko – rekreativne aktivnosti.

Plaćanje zakupnine se ima vršiti na mjesečnom nivou, do 5 (petog) u mjesecu za tekući mjesec, na osnovu uredno ispostavljene fakture.

 

V OPŠTI USLOVI

 

Način, mjesto i vrijeme podnošenja ponuda

 

Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva domaća pravna i fizička lica, ako su dostavili ponudu i uplatili depozit.

Ponude zajedno sa dokazom o uplati depozita se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom „Za prikupljanje ponuda po Javnom pozivu – ne otvaraj“, svakog radnog dana,  na adresu: JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ Podgorica, ul. Vaka Đurovića 26 ili predajom na arhivu škole u periodu od 08-14 h, zaključno sa 22.08.2024.godine do 14 časova.

 

Rok za prikupljanje ponuda je 10 (deset) dana od dana objavljivanja javnog poziva.

 

Ponuda treba da sadrži:

  • Tačan naziv i adresu ponuđača;
  • Ponuđenu cijenu izraženu u eurima za period od mjesec dana;
  • Naznaku za koji sportski teren se podnosi ponuda;
  • Broj žiro računa za povraćaj depozita;
  • Dokaz o uplati depozita u iznosu od 10% od ukupnog minimalnog iznosa zakupnine na godišnjem nivou, na žiro račun zakupodavca broj 510-209211-94 koji se vodi kod Crnogorske komercijalne banke;
  • Pečat i potpis ovlaćenog lica u privrednom društvu ili drugom pravnom licu, odnosno potpis ponuđača za fizička lica.

 

Učesnici Javnog poziva dužni su da uz ponudu dostave sledeće podatke:

  • za fizička lica: ime i prezime, adresa stanovanja, matični broj, odnosno broj lične karte ili pasoša, broj telefona;
  • za preduzetnike : rješenje o registraciji , ime i prezime , uvjerenje o prebivalištu , kopiju rješenja o dodjeljenom PIB – u i PDV –u , ukoliko je u sistenu PDV –a i karton deponovanih potpisa ;
  • za pravna lica: naziv i sjedište ponuđača, potvrda o registraciji iz Centralnog registra  privrednih subjekata.

 

Sva priložena dokumenta dostavljaju se originalu ili ovjerenoj kopiji.

Neblagovremene, nepotpune i neuredne ponude neće se razmatrati.

Podnesene ponude se ne mogu mijenjati ili dopunjavati.

Zakupodavac će izvršiti povraćaj depozita svim ponuđačima u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, osim najpovoljnijem ponuđaču kome se uplaćeni depozit uračunava u zakupninu. Ukoliko učesnik postupka sa najpovoljnijom ponudom odustane od ponude nakon otvaranja ponuda, gubi pravo na povraćaj depozita.

Mjesto i vrijeme održavanja javnog otvaranja ponuda

 

Javno otvaranje ponuda, kome mogu da prisustvuju podnosioci ponuda, njihovi zastupnici ili punomoćnici sa priloženim punomoćjem, biće održano dana 23.08.2024. godine u 10 h u prostorijama JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ - Podgorica, ulica Vaka Đurovića broj 26,  o čemu se ovim putem obavještavaju ponuđači, te im se drugo obavještenje neće slati.

 

Obilazak nepokretnosti koje su predmet Javnog poziva

 

Zainteresovani ponuđači mogu izvršiti obilazak sportskih terena čije davanje u zakup je predmet Javnog poziva, za vrijeme trajanja javnog poziva svakog radnog dana u periodu od 09-10 h. Ponuđači su u obavezi da najave obilazak predmetnih sportskih terena pozivom na broj telefona 020/664-044.

 

Odlučivanje o izboru ponuđača

 

Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najveća ponuđena cijena zakupnine na mjesečnom nivou.

Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup školske nepokretnosti vrši rangiranje ponuda za koje ocijeni da su formalno i finansijski ispravne i ukupno prihvatljive kada utvrđuje rang listu.

Najpovoljnijim ponuđačem smatraće se ponuđač koji je dostavio ponudu sa najvećom cijenom mjesečne zakupnine.

Komisija je dužna da u roku od 5 (pet) dana od dana javnog otvaranja ponuda donese odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Svaki učesnik u postupku ima pravo prigovora na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača Komisiji u roku od 3 (tri) dana od dana dobijanja Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Komisija je dužna da odluči po prigovoru u roku od 5 (pet) dana od dana podnošenja prigovora.

Odluka Komisije po prigovoru je konačna.

 

Najpovoljniji ponuđač dužan je da sa zakupodavcem zaključi ugovor u roku od 10 (deset) dana od dana dostavljanja obavještenja o najpovoljnijem ponuđaču.

Ukoliko najpovoljniji ponuđač odustane od ponude gubi pravo na povraćaj depozita pri čemu zakupodavac ima pravo da zaključi ugovor sa drugorangiranim ponuđačem.

 

Prava zakupodavca

 

Zakupodavac zadržava pravo da Ugovorom o zakupu koji će zaključiti sa Ponuđačem dodatno precizira prava i obaveze ugovornih strana shodno Zakonu o obligacionim odnosima.

 

 

Bliže informacije mogu se dobiti svakog radnog dana neposredno u prostorijama JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ - Podgorica u periodu od 08-14 h ili pozivom na broj telefona 020/664-044.