У библиотеци школе, 13. марта, одржан је јавни час у одјељењу 3-И који је организовала професорица Јулијана Поповић-Брковић. Тема часа биле су респираторне болести. Професорица се захвалила присутнима који су у великом броју посјетили час, што потврђује да је Гимназија мјесто окупљања најбољих.

Прије свега, велику захвалност упутила је супспецијалисти пулмологије и начелнику пулмологије КЦЦГ доктору Владимиру Јовановићу, великом броју родитеља, колегама Драгољубу Пајовићу, Сањи Марковић, Милени Ракочевић, Ненаду Кнежевићу, директорици Биљани Вучуровић, педагошкињи Гордани Арсовић, психолошкињи Бојани Терзић, гостима и ученицима.

Професорица је присутне увела у тему, а затим прозвала ученике који су, кроз групни рад, говорили о упали плућа, астми, бронхитису и великом кашљу. Након тога доктор Јовановић је поздравио присутне, осврнувши се на рад ученика и упутио им позитивне коментаре рекавши да се осјећа као да је у присуству студената. Присутни су постављали питања доктору Јовановићу, при чему су добили врло конкретне, концизне и јасне одговоре. Након тога ученица Милица Поповић је на моделу лутке објаснила поступак реанимације. Ученица је и чланица Црвеног крста, којем такође дугујемо захвалност што су нам посудили модел за реанимацију.

Час је затворен занимљивим квизом у којем су учествовали сви присутни и на тај начин провјерили знање усвојено на предавању.