У одјељењу 3-Е1, 21. фебруара, одржан је јавни час професорице Иване Вујошевић на тему „Хемијске реакције алдехида и кетона“.
Кроз групни облик рада и користећи стечена теоријска знања из кисеоничних органских једињења, ученици су изводили експерименте на тему хемијска својства алдехида и кетона. Ученици су експериментално утврђивали теоретски већ обрађене хемијске реакције. Оксидационе способности неких супстанци ученици су јасно уочавали кроз боје.
Пред крај часа од ученика смо чули да мириси свјеже печеног хлеба, колача с ванилом и циметом, или чак неки познати парфеми, потичу од алдехида, док мирис мошуса, састојак који се додаје готово свим парфемима и убраја се у 15 најпопуларнијих мирисних нота, потиче од кетона.
Часу су присуствовали педагошкиња школе Бранка Гојачанин и психолошкиња школе Бојана Терзић.