U svečanoj sali Gimnazije „Slobodan Škerović” organizovana je manifestacija „Dan nagrađenih“. Uz umjetnički program učenika Gimnazije uručene su diplome „Luča“, kao i priznanja za prvonagrađene na takmičenjima (Državno takmičenje u organizaciji ICCG, takmičenja iz filozofije) i nastavnike ‒ mentore.

Iako ovaj dan zovemo Dan najboljih, smatramo da je ovaj svečani čin dodjele priznanja u stvari kruna cjelokupnog rada i zalaganja svih zaposlenih u ovoj školi i svih učenika koji je pohađaju. U podsticajnoj atmosferi, u kojoj se i učenici i nastavnici međusobno inspirišu i podržavaju ljepše i lakše se postižu značajni rezultati.

„U godinama koje su pred vama želim da nižete uspjehe, da se s preprekama snažno nosite, da, kao i svaki gimnazijalac, imate jasnu viziju i uspješno je realizujete, da budete izraz pokretačke energije, baš kao i ove četiri godine, da budete srećni i zdravi, i da nikada ne gubite sjaj koji vas čini posebnima. Ne zaboravite, vi ste završili gimnaziju i to ne bilo koju već ‒ podgoričku”, poručila im je direktorica Zoja Bojanić-Lalović.