U četvrtak, 20. septembra, 2018. godine, u svečanoj sali Gimnazije, održana je prezentacija učenicima I i II razreda o mogućnostima studiranja u Velikoj Britaniji i HMC stipendijama.

Predstavnici NVO London Bridge, Ana Jakić-Wilford i Richard Wilford, zainteresovanim učenicima predstavili su iskustva učenika koji su prošli kroz ovaj program i približili novoj generaciji gimnazijalaca uslove i pogodnosti školovanja u inostranstvu. Prezentaciji se odazvao veliki broj gimnazijalaca, a predstavnici NVO London Bridge puna dva sata odgovarali su na pitanja zainteresovanih učenika.

U petak, 21. septembra, predstavnica Crnogorsko-američke agencije za razmjenu srednjoškolaca (ISEM), gospođa Sanja Šćepović, održala je prezentaciju o programima razmjene srednjoškolaca. Predstavljane su mogućnosti školovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i mogućnost dobijanja jedne pune stipendije za školovanje u SAD. Zainteresovani učenici razgovarali su s gospođom Šćepović o svim temama značajnim za ovu razmjenu, kao što su načini podnošenja molbe, konkurisanja za stipendiju, uslovi boravka i školovanja u SAD, kao i uopšte o sistemu američkog obrazovanja i života u Americi.