У понедјељак, 19. фебруара,  Гимназија је прославила 117 година постојања. Окупана сунцем, у свечаном расположењу присутних наставника и ученика, дочекала је бројне госте, међу којима су биле и високе званице – предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, предсједник Скупштине Андрија Мандић, потпредсједник Владе  Драгослав Шћекић, градоначелница Подгорице Оливера Ињац, амбасадори, директори школа из државе и региона, колеге наставници, бројни родитељи и ученици.

Директорица Биљана Вучуровић осврнула се на рад школе и поручила: „Када размишљамо о циљевима, вјерујемо да напредак у пољу образовања треба да постане приоритетан. Заговарамо пут којим се већ лако хода  – пут педагошких принципа, једнакости, радне етике. Смисао образовања је да ученици стичу примјењива знања у позитивном радном окружењу, да иста буду функционална у животу.“

Предсједник Милатовић је у свом обраћању подсјетио да је био ученик наше школе за коју га везују најљепше успомене. Поручио је гимназијалцима да је улагање у знање најбоља инвестиција.

Како и доличи традицији успјешне школе, на чију репутацију смо сви поносни, у свечаној сали је уприличен музичко-сценски програм „Ја сам велик, ја садржавам мноштва“ чији координатори су били професори Александра Брновић, Милош Поповић и Дарија Шћепановић. Програм је својеврсна драматизација шест поглавља из романа „Физика туге“ бугарског писца Георгиа Господинова, с поруком да треба живјети тако да човјек упије у себе што више од свега оног бескрајног богатства што му га живот пружа у сваком часу и у сваком облику. Сами текст је носталгичан, пун духа, захваћа у најдубље човјекове страхове и буди наша колективна сјећања. У музичком дијелу програма чуле су се нумере Констракте, Јосипе Лисац, Балашевића, Елтона Џона, Реј Чарлса, Парног ваљка итд.

У холу школе уприличена је ликовна изложба радова наших ученика и промоција часописа „Знак” и школских новина „Кораци”.

Највећи утисак овог дана је да су наши ученици благо овог друштва, а њихове стваралачке активности су огледало њихове вриједности.