У понедјељак, 5. фебруара, у нашој школи обиљежени су Дани сигурног интернета, под слоганом „Сигурно плови нетом“. Ученице 1-Е1 И 1-Ф одјељења (уз менторство професорице Јулијане Поповић-Брковић): Софија Милошевић, Лара Лабудовић, Тара Симоновић, Емилија Тањевић, Андреа Ћетковић, Дуња Петричевић и Ева Обрадовић у библиотеци школе одржале су презентацију уз присуство великог броја ученика. Презентацији су присуствовале: помоћница Ана Аранитовић, психолошкиња Тамара Тањевић и професорице Сандра Брновић и Сања Марковић.

Ученице су говориле о доброј и лошој страни интернета, савјетима за сигурно коришћење интернета, као и о дигиталном насиљу. Кроз различите активности присутни ученици су учествовали у презентацији кроз анкетирање, дебату и дискусију, а на крају су сумирали своје знање кроз Кахот квиз.

Професорица Поповић-Брковић, у сарадњи са психолошкињом Бојаном Терзић, одржала је и 6. фебруара предавање на поменуту тему ученицима 1-Н, 1-Т и 1-Л одјељења. Ученици су добили брошуре израђене од стране управе школе, у којима су дате корисне информације о формирању лозинке, приватности профила, преварама и лажним информацијама, употреби сигурне мреже, о постављању фотографија и видео-снимака, насиљу на интернету.