Završne aktivnosti sedmih po redu Dana matematike održane su 14, 15. i 16. maja 2018. godine. 

U ponedjeljak je hol škole osvanuo u znaku parabole. Prizemlje su krasile dvije izložbe. Izložbu fotografija osmislili su učenici II-b i II-d, koji su fotografisali kroz Podgoricu detalje na kojima se jasno uočava parabola, čime su posmatraču pružili drugačiju sliku kvadratnih funkcija kroz građevine, mostove, spomenike i prirodne ljepote grada. O kojim se kvadratnim funkcijama radilo otkrio nam je Matija Zejak, učenik II-b, uz pomoć programa Geogebra. Druga izložba je gledaocima otkrila korišćenje parabole u kubizmu i na njoj su vrijedno radili učenici III-l odjeljenja.

Glavna stepeništa škole uljepšala je parabolama učenica II-b Natalija Vujošević, uz pomoć Lane Đuričković (II-b) i Marije Vukićević (II-d), unijevši nove boje u školske hodnike.

U utorak u 12 sati, u školskoj biblioteci, učenice prvog razreda Matematičke gimnazije Ksenija Belada i Rajna Mirković održale su predavanje na temu „Teorija igara“. Na predavanju je govoreno o problemima iz danas veoma popularne oblasti teorije igara: zatvorenikova dilema, igri uvjeravanja i igri kukavice. Predavanje je pratila zanimljiva prezentacija, kao i inserti iz filmova „Beautiful Mind“ i „Rebel Without a Cause“.

Istog dana učenici III-l Anđela Radonjić i Marko Joksimović objašnajvili su izabrane probleme iz stereometrije povezujući ih s diferencijalnim i integralnim računom.

U posljednjem predavanju, kojim su u srijedu u 18.30 h u školskoj biblioteci završeni Dani matematike, učenici II-b Aleksandra Dedović, Marija Ostojić, Petar Bulatović, Tamara Jovanović i Maša Saveljić na zanimljiv i posve drugačiji način obradili su temu „Parabola oko nas“. Ovo predavanje okupilo je učenike različitih interesovanja i hobija, pokazavši široku primjenu matematike na mnogim poljima, gdje se funkcije, jednačine i geometrija ne mogu ni zamisliti.

Vrijedna grupa učenika je i pored školskih obaveza, uz pomoć svojih profesorica mentorki Mirjane Pješčić i Ivone Adžić, i uz saradnju profesorice filozofije Smilje Vukićević, marljivo radila na osmišljavanju i realizaciji programa čiji je cilj predstaviti matematiku u drugačijem svjetlu i istaći njen značaj, koji višestruko prevazilazi stranice školskih udžbenika.