Gimnazija „Slobodan Škerović“ otvorila je danas vrata za učenike 9. razreda, njihove nastavnike i roditelje. U biblioteci škole, direktorica Zoja Bojanić-Lalović odžala je prezentaciju o kriterijumima za upis u prvi razred školske 2018/2019. godine, o samoj školi i načinu organizacije nastave. Predstavljeni su i programi specijalističkih odjeljenja, kao i mnogobrojne kreativne aktivnosti u okviru redovne nastave i vannastavnih aktivnosti.

Pedagogica Vanja Rakočević predstavila je pedagoško-psihološku službu, obrazovni program, posebne profile, obavezne izborne predmete, klubove, sekcije, društva u okviru mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti.

U pratnji profesora i učenika roditelji su obišli kabinete i učionice, fiskulturnu salu i biblioteku, kako bi upoznali organizaciju nastave u školi. Kroz razgovor s profesorima i učenicima svih obrazovnih profila (opšte gimnazije i specijalističkih odjeljenja) budući učenici dobili su odgovore na konkretna pitanja i, vjerujemo, razriješiti svoje dileme u vezi s izborom srednje škole.