Dodjela diploma „Luča“, kao i priznanja svim učenicima nagrađenim na takmičenjima i njihovim profesorima priređena je u svečanoj sali Gimnazije 18. juna u 10 sati. 

Profesorice Gordana Vučinić i Darja Šćepanović, sa svojim koleginicama profesoricama, priredile su iznenađenje za naše učenike i njihove roditelje. One su izvele umjetnički program „S druge strane dnevnika“ predstavljajući se u novoj ulozi − s one strane dnevnika. Poklanjajući odabrane izraze svojih talenata, lirskim stihovima i muzikom poručili su im da hrabro nastave stazama uspjeha, s nadom da će naše društvo znati da cijeni njihovu izuzetnost, da iskoristi njihove potencijale i zadovolji njihove standarde.

Direktorica Zoja Bojanić-Lalović zahvalila je i učenicima i profesorima na trudu i zalaganju u postizanju dobrih rezultata na svim poljima, kojim su postizali lične uspjehe, ali i doprinijeli ugledu Gimnazije. 

Majda Šukurica, dobitnica „Luče“  poručila je svojim drugarima da je citat: „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet” - podstiče da uči, saznaje i da ne odustaje od svojih težnji i ideala.