У свечаној сали школе, 20. јуна, одржана је свечана додјела диплома Луча, признања и награда ученицима и професорима менторима. Приређен је умјетнички програм који су с ученицима припремили професор Александар Марић и професорице Јелена Војиновић-Ћалић и Дарја Шћепановић. За организацију свечаности заслужна је професорица Маја Секуловић са Тимом за награђивање талентованих ученика и Тимом за протокол.

Директорица Гимназије Биљана Вучуровић обратила се присутнима одабраним ријечима: „Доказали сте се у школи која је локомотива образовног система Црне Горе.  У школи није вриједан само камен од којег је направљена зграда. Највредније је знање које сте понијели са собом са школских часова.То је темељ ваше будуће среће, радних вјештина и знања. Цијелог нашег друштва.  А знање је кључ успјеха. Подијелићу са вама једну нашу импресију: Када  пратимо ученике у разним пројектима, фасцинира нас начин на који се примјењује стечено знање. Желимо вам да наставите на том путу инвентивности и креативности.  У ери вјештачке интелигенције, владајте знањем јер треба познавати и његове границе. У свему што радите водите се моралом и етиком. Имајте на уму да су доброта, правичност и хуманост основ лијепог живота. То је највеће знање које ће вас увијек чинити срећним. Своје витештво и културу показујте понизношћу и скромношћу уважавајући другога, цијенећи све оне који су допринијели вашем успонуи професоре и родитеље.

На крају, директорица је поручила: „У име колектива Гимназије Слободан Шкеровић, и у своје лично име, драги матуранти, честитам вам  диплому Луча. Добитницима награда за освојено  прво, дуго, треће мјесто на Државном такмичењу и Олимпијади знања честитам на изузетном доприносу престижу школе. И на крају, поштовани професори, драге колеге, својим радом и резултатима сте показали  вриједност наше професије.  Ви сте они који граде боље друштво, предано и пожртвовано. Ви сте светионик друштва, модел коме тежимо.“