Na osnovu člana 23 Zakona o obrazovanju odraslih („Službeni list Crne Gore“, br. 20/11, 47/17) i Rješenja o izdavanju licence UPI broj: 060-58/2018-2 od 6. 6. 2018. godine izdate od Ministarstva prosvjete CG,  JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ – Centar za obrazovanje odraslih objavljuje:

Oglas

za program obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije asistent/asistentkinja u nastavi

 I – Uslovi za upis:

  1. Osnovni obrazovni zahtjev: stečena kvalifikacija nivo obrazovanja IV1 (ovjerena kopija diplome o završenom četvrtom stepenu srednje škole / fakulteta, fotokopija lične karte polaznika).
  2. Osnovne osobine koje polaznik/ca mora da posjeduje: empatija, senzibilnost, odgovornost, spremnost za timski rad.
  3. Poželjne osobine koje polaznik/ca mora da posjeduje: kultura ophođenja, strpljivost, tolerantnost.

Napomena:  Nakon održane obuke, polaznici/ce imaće provjeru znanja koja se vrši pisanim/usmenim (praktičnim ) putem. Ispit se realizuje minimum petnaest do trideset dana od posljednjeg dana obuke, o čemu će polaznici biti blagovremeno obaviješteni.

II – Broj polaznika:

Program za stručnu kvalifikaciju asistenta/asistentkinje u nastavi će se realizovati u manjim grupama, na osnovu Pravilnika o radu Centra za obrazovanje odraslih.

III – Polaznik/ca programa obrazovanja stručno se kvalifikuje za asistenta/asistentkinju u nastavi i na kraju obuke  dobija  javnu ispravu – sertifikat, u skladu sa Zakonom o nacionalnim stručnim kvalifikacijama.

IV – Trajanje programa

Obuka traje 70 časova, od čega je teorijski dio 18 časova, praktični dio/ vježbe/istraživanje/posjete 52+15 časova.

  • Kreditna vrijednost programa: 6 kredita.

Potrebno je lično se prijaviti, od 19. 5. 2024. godine do 31. 5. 2024. godine, radnim danima u JU Gimnaziji „Slobodan Škerović“, Podgorica, od 11.00 h do 15.00 h.

Obuka se realizuje od 1. 6. 2024. godine do 10. 6. 2024. godine.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem imejla Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili na kontakt tel. 067/642-495.