Gimnazija “Slobodan Škerović” potpisala je maja 2014. godine sporazum o partnerstvu sa  školom ,,Stadisches Stiftsgymnasium Xanten” iz Njemačke.  

 Sporazum podrazumijeva zbližavanje kroz sličnosti i razlike u različitim oblastima, upoznavanje druge kulture i običaja i spoznaju vještina interkulturalne komunikacije.

U okviru pomenute saradnje, kroz program razmjene učenika, naredne školske  godine, biće organizovana posjeta učenika iz Njemačke učenicima naše škole, ali i uzvratna posjeta naših učenika.

Naši učenici će u oktobru  2024. godine ugostiti učenike Gimnazije iz Ksantena i učestvovati u brojnim planiranim zajedničkim aktivnostima. Ugošćavanje znači da će učenici iz Njemačke  biti smješteni kod naših učenika, a onda po istom principu naši učenici kod njih. Kupovina avionskih karata je grupna, a trošak kupovine  snose roditelji učenika.

 

Poštovani učenici, ukoliko ste zainteresovani da budete dio interkulturalne razmjene, treba da se najkasnije do 14.  juna 2024. godine prijavite  na mail:

 Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. da pošaljete motivaciono pismo i popunite formular koji možete preuzeti sa sajta škole ili Facebook stranice.

 

Napominjemo da će pri izboru učenika koji će učestvovati u programu razmjene prednost imati učenici:

  •      koji će pohađati drugi  razred u  školskoj 2024-2025.godini;
  •      koji su prethodni razred završili sa odličnim ili vrlo dobrim uspjehom i primjernim vladanjem,
  • koji imaju visoku ocjenu iz engleskog jezika,
  •      poželjno je da izučavaju njemački  jezik,      
  •      koji su angažovani u školskim i vannastavnim aktivnostima,
  •      koji su učestvovali na raznim školskim takmičenjima,
  •      koji se ističu u timskom radu.

 

Napomena: Učenici koji učestvuju u jednoj učeničkoj razmjeni tokom iste godine ne mogu biti učesnici u drugoj učeničkoj razmjeni.

PRIJAVNI FORMULAR MOŽETE POPUNITI OVDJE

  DIREKTORKA                             

 Biljana Vučurović