Centar za mlade „Proactive” upućuje javni poziv za učestvovanje u projektu „Javna uprava, funkcionalna uprava – JUFU”, koji podržava Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Projekat se realizuje od septembra 2019. do juna 2020. godine. Ideja projekta je da se kroz kreiranje video-igrica mladima iz srednjih škola približi način na koji funkcioniše javna uprava u Crnoj Gori. Projekat je namijenjen mladima koji imaju od 15 do 19 godina. Plan je da programiraju, odaberu ili ilustruju likove, kreiraju igrice koje će njihovim vršnjacima pružiti iskustvo učenja o javnoj upravi kroz zabavno prelaženje nivoa, dobijanje trofeja i mijenjanje likova. Biraće se tri grupe od ukupno 15 mladih tj. 5 mladih po grupi. Zatim će se održati seminar na kojem će se razgovarati o projektu, radionicama za kreiranje video-igrica i scenariju za video-igrice, obavezama timova, javnoj upravi. Kroz deset radionica realizovaće se pravljenje samih igrica zajedno s profesionalnim programerima i programerkama. Na kraju projekta održaće se velika gejming konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada mladih, dodijeliti se nagrade i od programera, ilustratora, grafičkih dizajnera iz zemlje i okruženja čuti o razvoju video-igrica.

Zainteresovani srednjoškolci mogu da se  prijave preko linka: https://forms.gle/viTRgNMxSvDoNJdT8 od 18. oktobra do 15. novembra 2019. godine.

Predstavnici/ce Centra za mlade „Proactive”, profesionalni programeri/ke i predstavnici/ce Ministarstva javne uprave Crne Gore nakon prijema prijava, u periodu od osam radnih dana, odlučiće koje tri grupe mladih će biti izabrane i dalje uključene u projekat. O odluci će obavijestiti sve prijavljene.