Obavještavamo učenike i nastavnike Gimnazije „Slobodan Škerović” da će se u petak, 10. novembra, u našoj školi obilježiti Dan Njegoševog rođenja.

U holu ispred biblioteke biće kreativna instalacija „Al’ je đavo, ali su mađije”, koju je realizovala profesorica Maja Sekulović sa svojim učenicima.

Aktiv likovne umjetnosti organizovaće u dvorištu škole, tokom prve smjene, performans posvećen Njegoševom liku, ukoliko vremenske prilike to dozvole. U biblioteci će isti aktiv postaviti likovnu izložbu učeničkih radova s motivima u vezi s Njegošem i njegovim djelom.

U 11 h, u biblioteci škole, održaće se recital „Njegoševa zublja svijetli sa Lovćena”, koji su pripremili profesori Ljiljana Batrićević, Svetlana Popović, Dragoljub Pajović i Aleksandar Marić.

U 13 h biće organizovana tribina „Subverzivne funkcije ženskih likova u patrijarhalno-plemenskom društvu Gorskog vijenca”, koju je pripremila profesorica Gordana Vučinić. Na tribini će govoriti direktorica Biljana Vučurović, dok će moderatorka biti bibliotekarka Sanja Marjanović.

U 15.35 h, takođe u biblioteci,  profesori Marko Spaić i Radoman Čečović govoriće odabrane stihove, a zatim promovisati CD „Što je čovjek / a mora biti čovjek”.

Pozivamo vas da zajednički obilježimo ovaj značajan datum rođenja jednog od najvećih umova i pjesnika s ovih prostora Petra II Petrovića Njegoša.