У петак, 4. фебруара, Гимназија је први пут угостила замјеницу амбасадора Шпаније у Београду Кармен Алварес и почасну конзулкињу Шпаније у Црној Гори Ивану Ковач-Барет.

Ученици првог, другог и трећег разреда који изучавају шпански језик, уз подршку наставнице Софије Рогановић, припремили су презентацију у оквиру које су представили Гимназију и демонстрирали на који се то начин промовише шпанска култура кроз бројне активности које се реализују у оквиру часова шпанског језика, као и кроз ваннаставне активности.

Простор за дискусију искористили смо за разговор са гостима о могућностима отварања Шпанског културног центра „Сервантес” у Подгорици, као и о евентуалним стипендијама и програмима за студије у Шпанији.

Као посебно изненађење, гошћу смо обрадовали јединственим поклоном ‒ колажом са мотивима шпанске културе и књижевности, као и цртежом који је за ту прилику израдила ученица другог разреда Сташа Томовић.

Пошто се најслађе оставља за крај, прије растајања пробали смо  tarta de Santiago, традиционални шпански колач, који је за нас специјално припремила наша ученица трећег разреда Миа Радуновић.