Од 16. до 23. априла 20 наших ученика боравило је у Варегему у Белгији, у пратњи професора Жане Бојанић и Филипа Јовићевића, у оквиру међународне размјене са школом Sint-Paulusschool.

Наша школа је била домаћин ученицима и наставницима из Белгије у фебруару ове године.

Ученици су били смјештени код својих вршњака, а боравак им је био испуњен разноврсним активностима. Посјећивали су часове заједно с домаћинима, учили да праве белгијске вафле, посјетили „Hippo War‟ и америчко гробље у Варегему, посјетили Европски парламент и „Town hall‟ у Бриселу, играли „city game‟ у Брижу са својим домаћинима, посјетили Гент, Остенде и Котријк.

Дан пред повратак у Црну Гору, наши ученици приредили су својим вршњацима из Белгије, њиховим родитељима и професорима презентације о нашој школи, држави, историји, култури, образовању, просвјети, спорту и храни. Професори Филип и Жана били су све вријеме уз своје ученике и учествовали у свим активностима.

Подстакнути мноштвом утисака и лијепих сјећања, гимназијалци који су учествовали у размјени препоручују свим ученицима да се сљедеће године пријаве за овакав тип размјене, јер се кроз овакве програме на најбољи начин могу упознати култура и живот једног народа, као и знаменитости једне земље.