У организацији пливачке секције наше школе, на затвореном базену спортског центра Морача, одржано је такмичење у пливању на 25 м техника краул, као и ватерполо утакмица између ученика Гимназије Слободан Шкеровић из Подгорице и СМШ Данило Киш из Будве.

На трци 25 м (краул) учествовало је 20 такмичара и 6 такмичарки. Организоване су четвртфинална, полуфинална и финална трка. У женској конкуренцији ученица Виториа Авенто (12) заузела је друго мјесто, а Кристина Пуповић (2-Н) треће. У мушкој конкуренцији ученик Марко Шуковић (2-Е1) освојио је треће мјесто.

Ватерполо утакмица између двије школе (4 x 5 мин) протекла је у фер и коректној атмосфери, а на крају је било неријешено ‒ 7:7.

Данашњем такмичењу присуствовала је директорица Биљана Вучуровић, као и представници  Министарства спорта Зоран Јојић и Милан Јанчић, док су такмичењем су руководили професори физичког васпитања Марко Гарчевић, Мирослав Радуловић и Марко Рајковић.

Директорица Вучуровић је у изјави за РТЦГ нагласила подршку школе, која у континуитету охрабрује активности ове секције, али и свих осталих које промовишу здраве стилове живота. Професор Рајковић је говорио о раду пливачке секције, а ученик Марко Шуковић о великом задовољству рада у секцији, али и у учествовању у оваквим другарским надметањима с другим школама.