Министарство вањских послова и Министарство европских послова, у сарадњи с Гимназијом „Слободан Шкеровић“, поводом обиљежавања 100 дана Владе, организовали су панел „Шта би ти на мом мјесту?“. Наши ученици имали су прилику да кажу шта треба урадити како би Црна Гора што прије постала чланица Европске уније. Улогу министарке европских послова преузела је Невена Ђоковић, министар вањских послова овом приликом био је Јован Јанковић, Огњен Јовановић преузео је улогу главног преговарача, а Лазар Мердовић представио се као шеф Мисије Црне Горе при Европској унији. Модератор је био Андреј Бубања.

Ученицима су се обратили министарка европских послова Маида Горчевић, министар вањских послова Филип Ивановић и замјеник премијера и потпредсједник Владе Алекса Бечић.

Директорица Гимназије Биљана Вучуровић је изразила задовољство што су чланови Владе препознали ресурс школе младе људе пуне потенијцијала који га исказују сваког дана, на часовима и ђачком парламенту: „Ови млади људи су доказ да ми баштинимо европске вриједности и драго ми је што у овој дјеци видите партнере на европском путу“, поручила је директорица.