У четвртак, 25. априла, ученици првог разреда, на часу информатике код професорице Јоване Недовић, обиљежили су Међународни дан дјевојчица у ИКТ, који је установљен на нивоу Уједињених нација и обиљежава се сваког четвртог четвртка у априлу, у преко 170 земаља широм свијета.

Ученице су представиле многе жене које су кроз историју мијењале свијет технологије и допринијеле развоју технологије какву данас познајемо, почевши од Аде Бајрон, која се сматра првом програмерком, па до Шерил Сандберг и Сузан Војчицки, које су више од 10 година покривале позиције извршних директорки познатих компанија Facebook и YouTube.

Било је ријечи и о младим успјешним женама у области ИКТ запосленим у црногорским компанијама. На крају часа, сви ученици и присутни имали су прилику да учествују у квизу знања који су такође припремиле ученице, а који је обухватао историју развоја информационих технологија.

Часу су присуствовале директорица Биљана Вучуровић, педагошкиње Гордана Арсовић и Бранка Гојачанин и психолошкиње Бојана Терзић и Тамара Тањевић.