Copyright 2021 - Custom text here

NOVI PROJEKAT GIMNAZIJE „SLOBODAN ŠKEROVIĆ” ‒ INOŠKOLCI

INOŠKOLCI je novi projekat Gimnazije „Slobodan Škerović” koji je utemeljen na vršnjačkoj edukaciji. Srednjoškolcima će biti od koristi za kvalitetniju socijalizaciju u vremenu zdravstvene krize, ali i za usvajanje novih znanja, koja će doprinijeti izgradnji ličnih i profesionalnih kompetencija.

Pored formalnog, neformalno obrazovanje je od velikog značaja za svakog mladog čovjeka. S obzirom na to da neformalna edukacija nudi šanse za sticanje novog i primjenu postojećeg znanja, gimnazijalci su  kreirali projekat, koji će učesnicima pružiti priliku za razvoj novih vještina i kompetencija, ali i bolje razumijevanje bogatstva zajednice u kojoj žive.

Projektom su predviđene online radionice, obuke i panel diskusije u kojima će učestvovati svi srednjoškolci iz Crne Gore. Ovaj vid komunikacije i socijalizacije mladih izuzetno je važan kako u normalnim okolnostima, tako i u trenutnoj situaciji. Inoškolci će se baviti raznovrsnim temama poput omladinskog aktivizma, prava i položaja srednjoškolaca i mladih, zdravih stilova života, kulture i  obuka na ručunaru (dizajn, web development, …). Takođe, organizovaće se i radionice na temu razmjena i stipendija, kako za srednje škole, tako i za fakultete, na kojima će srednjoškolci koji su već bili u inostranstvu govoriti o svojim iskustvima.  

Inoškolci će imati priliku da se povežu sa vršnjačkim edukatorima i prošire svoje vidike. Na radionicama ćemo ugostiti istaknute srednjoškolce, ali i eksperte iz raznih oblasti.

Pratite sajt i  zvanične stranice Gimnazije „Slobodan Škerović” na Instagram-u i Facebook-u. Ubrzo više informacija i prijave za prve radionice! Čekamo vas!

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];