Copyright 2020 - Custom text here

EDUKATIVNI SEMINAR U GIMNAZIJI „SLOBODAN ŠKEROVIĆ”

Edukativni seminar „Inovativni pristup u nastavi prirodnih nauka kroz razvoj kritičkog mišljenja i socio-emocionalnih vještina“ u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore i Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice biće održan u petak 6. marta i ponedjeljak 9. marta.

U okivru ovog dvodnevnog seminara održaće se radionice namijenjene učenicima i nastavnicima prirodnih nauka koje će voditi dr Stuart Kohlhagen, koji se preko 40 godina aktivno bavi  istraživanjem, razvojem i podrškom formalnom i neformalnom obrazovanju u nauci.

U petak, 6. marta, organizujemo tri dvočasovne radionice namijenje učenicima, a radionice za nastavnike biće održane u ponedeljak 9. marta.  Specijalno predavanje za profesore biće održano takođe u ponedeljak, 9. marta, u 12,30h u svečanoj sali Gimnazije.

U okviru projekta „Science Nomad”, dr Kohlhagen sarađuje s nastavnicima, univerzitetima i naučnim muzejima širom svijeta, promovišući inovativne pristupe u formalnom obrazovanju koji podstiču vještine 21. vijeka. Radoznalost, kritičko razmišljanje, rješavanje problema i fleksibilnost ključne su vještine koje je potrebno razvijati. Metode koje koristi podstiču dublje razumijevanje osnovnih principa razvoja ovih neophodnih vještina. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje izume, među kojima i nagrade za nauku kao umjetnost NJ. E. princa Čarlsa. Medaljom Javne službe za doprinos neformalnom obrazovanju odlikovan je 2000. godine, u čast kraljičinog  rođendana. Jedini je istraživač koji je dobio nagradu „Iron Science Teacher”, a nije Amerikanac.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];