Copyright 2020 - Custom text here

GOSTUJUĆI PREDAVAČ NIK BILBRO

U srijedu, 30. oktobra 2019. godine, naša škola bila je domaćin Niku Bilbrou, nastavniku engleskog jezika, treneru i autoru priručnika iz engleskog jezika.

Nik je takođe i osnivač dobrotvorne organizacije Hands Up, koja okuplja nastavnike volontere iz cijelog svijeta, s ciljem da se unaprijedi znanje engleskog jezika u izbjegličkim kampovima u Siriji i Palestini, koji broje više desetina hiljada ljudi, jer, kako on kaže, za tu djecu škola je poput hrama tj. svetilišta.

Tokom gostovanja kod profesorice Nataše Bešović, u svojstvu gostujućeg predavača, Nik je održao čas u odjeljenju Ie2 i oduševio se činjenicom da se četiri predmeta izučava na engleskom jeziku. Učenici Ie2 imali su jedinstvenu priliku da putem video-veze komuniciraju s vršnjacima iz Gaze, govoreći o svojim interesovanjima, hobijima, životu itd. Učenici iz Palestine su kroz nekoliko kratkih prezentacija predstavili karakteristična kulturna obilježja svoje zemlje, na oduševljenje svojih vršnjaka iz Ie2 odjeljenja podgoričke Gimnazije.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];