Copyright 2020 - Custom text here

THE TEACHER AND THE BIFOCAL LENS

U srijedu, 30. oktobra, u školskoj biblioteci, Udruženje profesora engleskog jezika Crne Gore − ELTAM, organizovalo je radionicu za nastavnike iz Podgorice i okolnih gradova pod nazivom The teacher and the bifocal lens.

Radionicu je vodio nastavnik engleskog jezika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nik Bilbro (Nick Bilbrough), koji je takođe trener i autor priručnika iz engleskog jezika. Nik je i osnivač dobrotvorne organizacije Hands Up, koja okuplja nastavnike volontere iz cijelog svijeta.

Tokom dvočasovne radionice Nik Bilbro upoznao je nastavnike sa svojim dobrotvornim radom u Siriji i Palestini, a zatim im predstavio nekoliko inovativnih metoda koje nastavniku pomažu da sagleda širu sliku u procesu nastave engleskog jezika, što mu omogućava da postane master multitaskinga. Kao zaljubljenik u dramski tekst i pripovijedanje, Nik je iskoristio dramu kao izuzetno korisno sredstvo, kako u predavanju, tako i u učenju engleskog jezika, jer drama aktivira sve vještine u učenju jezika − od pisanja do govora. Drama sama po sebi doprinosi izražajnosti u komunikaciji. Svojim primjerima iz prakse, praćenim video-zapisima, on je pokazao sjajne stvari koje je uspio da ostvari s učenicima. Najsnažniji utisak ipak je ostavila zbirka dramskih tekstova za pozorište Toothbrush and other plays, čiji su autori, glumci i režiseri učenici iz Palestine.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];