Copyright 2020 - Custom text here

OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se učenici drugog razreda da II Gimnazija u Mariboru dodjeljuje jednu stipendiju za upis đaka na program međunarodne mature za učenike iz Crne Gore za školsku godinu 2020/21. i 2021/22.   

Međunarodna matura je poznat i u svijetu renomiran dvogodišnji preduniverzitetski program nastave na engleskom jeziku koji omogućava kvalitetno obrazovanje i pripremu kandidata za studiranje na univerzitetu. Program traje dvije godine i završava se međunarodnom diplomom koja je priznata na svim najpoznatijim svjetskim univerzitetima.

Za stipendiju mogu konkurisati učenici drugog razreda gimnazije. Od kandidata se očekuje odličan uspjeh u prvoj i drugoj godini gimnazije i minimum ocjena vrlo dobar iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika. Poželjno je da su kandidati aktivni u dodatnim i/ili vannastavnim aktivnostima. Stipendija pokriva troškove školarine, ali troškovi smještaja u domu za učenike i ostali troškovi (oko 3000 eura godišnje) nisu pokriveni stipendijom.   

Zainteresovani učenici sve dodatne informacije mogu dobiti od školskog pedagoga (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) ili ih potražiti na web sajtu II gimnazije u Mariboru (http://www.mm-druga.si/vpis/?lang=en).

Krajnji rok za prijavu je 15. maj 2020. godine.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];